Acasă / SPORT / PRELIMINARIILE CUPEI MONDIALE DE PARAPANTISM

PRELIMINARIILE CUPEI MONDIALE DE PARAPANTISM

Fundatia Romana de Aviatie si Sporturi de Munte, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Arges, Consiliul Judetean Arges, Primaria Stoenesti, Federatia Aeronautica Romana, Aeroclubul Romaniei, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Clubul Sportiv Aerozone si Clubul Sportiv Aeronautic Sky Nomad Bulgaria;
Sub egida Organizatiei Cupei Mondiale de Parapantism, Federatiei Aeronautice Internationale si Comisiei Internationale de Zbor Liber;
Avem deosebita onoare sa anuntam cea mai importanta competitie sportiva aeronautica organizata pana acum in Romania: Preliminariile Cupei Mondiale de Parapantism – Priseaca Open 2013, eveniment ce se va desfasura, in perioada 19-24 August 2013.
Intrucat am descoperit si prospectat intens, timp de peste 10 ani consecutivi, aceasta zona de zbor cu un extraordinar potential pentru zboruri termice de tip cross country (distanta) de inalta performanta, probabil unica, in acest sens, in emisfera nordica, in anul 2012, in aceeasi formula organizatorica, am decis sa demaram parcursul aducerii Cupei Mondiale de Parapantism in Romania.
Astfel, pentru ca asa impunea evolutia fireasca, am organizat in anul 2012 primul Campionat International de Parapanta al Romaniei, denumit Priseaca Open 2012, o competitie de inalt nivel, fara precedent, pana atunci, in Romania. Intrucat editia Priseaca Open 2012 a reprezentat un succes extraordinar al Romaniei, atat in plan sportiv cat si organizational, entitatile internationale abilitate ne-au conferit grant-ul pentru a continua procesul de aducere a Cupei Mondiale in Romania.
In urma Preliminariilor Cupei Mondiale din 2013, vom putea accede la mult-ravnitul statut de tara organizatoare a Cupei Mondiale, urmand ca, in 2014 sau 2015, sa putem organiza si aduce in Romania Cupa Mondiala de Parapantism.
Tabara Competitionala si Cartierul General Competitional vor fi amplasate in superba Comuna Stoenesti, Jud. Arges.
Sunt asteptati 120 de piloti competitori din elita mondiala, de pe toate continentele planetei.
Acestia vor lua startul din Masivul Leaota, din diverse zone de decolare precum Vf. Priseaca, Vf. Romanescu, Vf. Leaota, Saua Vaca, Saua Tancava, in functie de directia vantului si condtiile aero-meteorologice din zilele de concurs.
Concurentii vor avea de parcurs probe zilnice de inalta tehnicitate, cu lungimi care pot depasi cu mult 100 km, functie de conditiile fiecarei zile, putand atinge, astfel, destinatii de aterizare aflate in alte judete.
Atat pilotii cat si echipajele de recuperare a acestora vor purta dispozitive de urmarire prin satelit si, astfel, atat presa cat si publicul, vor putea urmari, in timp real, prin internet, desfasurarea competitiei, clasamentul momentan si operatiunile de recuperare, inclusiv interventiile aeriene cu elicopterul. Sistemul de live tracking este acelasi cu cel utilizat si de catre Cupa Mondiala.
Managementul tehnic competitional va fi asigurat de cel mai reputat manager tehnic al lumii, bulgarul Nikolay Yotov, omul care a condus si Campionatul Mondial de Parapantism din 2013.
Vom monta si vom pune la dispozitia presei, zilnic, videostiri de cca. 40 secunde pretabile difuzarii in cadrul jurnalelor de stiri. Avem rugamintea ca posturile interesate sa ne contacteze pentru a conveni modalitatea de punere la dispozitie a acestor materiale.
Totodata, vom transmite zilnic, prin internet, concertele si spectacolele din fiecare seara (live streaming) si rezumatul filmat al fiecarei zile de concurs.
Aducem si un element nou in lumea acestui sport: intrucat o mare parte dintre piloti poarta, pe echipament, camere de luat vederi HD miniaturale, ne-am gandit ca, in fiecare seara, inainte de spectacole, sa organizam proiectii-concurs (cu premii) de scurt-metraje filmate si montate de piloti in ziua respectiva. Astfel, publicul va putea patrunde, prin ochii pilotilor, in intimitatea acestui sport minunat: parapantismul.
Aceasta competitie se vrea, totodata, a fi si un festival, astfel ca, in fiecare seara, in tabara competitionala vor avea loc concerte, spectacole si activitati culturale si de divertisment, cu acces liber si pentru public. Ne vor incanta artisti importanti precum Mircea Baniciu Band, Emeric Imre Set, Doina Argesului, Taraful Dambovitean si multi altii si chiar, castigatorul de la Romanii au Talent, Bruno Icobet, va fi alaturi de noi insotit de cainii lui minunati, pentru a aduce zambete fericite pe chipurile celor mici si celor mari.
Urmarim, de asemenea, sa promovam Romania si prin bucatele noastre traditionale. Astfel, sub bagheta incredibilului Chef Doru Vasalache de Targoviste, in tabara competitionala vom cazni, in fiecare seara, ceaune generoase cu cele mai fine mancaruri romanesti traditionale. Nu am uitat, desigur, micii, carnatii, berea si vinurile romanesti de care, ca si la editia precedenta, toti pilotii de peste hotare se vor indragosti ireversibil.
Tomi Coconea si Daniel Pisica, reprezentantii Romaniei la Red Bull X-Alps, vor fi alaturi de noi, in echipa de organizare, iar Tomi va si concura!
Publicul este, evident, binevenit!
Multe alte detalii despre competitie se regasesc pe website-ul www.priseacaopen.com care va fi updatat zilnic incepand cu data de 15 august 2013 cand vom afisa si toti sponsorii si partenerii media.
Va stam la dispozitie pentru orice precizari si informatii suplimentare. Pentru parteneriate media si de sponsorizare, va invitam sa ne contactati la tel. 0722932936 sau 0765677965.
Mihai Neacsu

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

volei-feminin

Măsuri de ordine publică la meciul internațional de volei masculin la Sala Sporturilor Mioveni

Astăzi, 10 ianuarie 2024, începând cu ora 20.00, jandarmii argeșeni vor fi prezenți la Sala ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar