Acasă / EVENIMENT / Proiectile neexplodate găsite în judeţ

Proiectile neexplodate găsite în judeţ

Proiectile neexplodate
La sfârşitul săptămânii trecute, echipa pirotehnică a ISU Argeș a intervenit pentru ridicarea unui proiectil de calibrul 75 de mm și o lungime de 30 cm, care a fost descoperit într-o pădure de la marginea comunei Valea Mare Pravăț. Cel care a făcut descoperirea este Cristian Răuţu, jurnalist la TVR, care se afla în vizită la Nămăeşti. Ridicat de de pirotehnişti, proiectilul, provenit din cel al Al Doilea Război Mondial, a fost transportat în condiții de siguranță pentru fi depozitată într-un loc special amenajat, ulterior urmând să fie distrus într-un poligon autorizat.
Este cea de a doua intervenţie de acest gen a pirotehniştilor după ce, în urmă cu câteva zile, echipa a mai acţionat la Schitu – Golești, de unde a ridicat un proiectil de aruncător de calibrul 71 de cm, iar în urma activităților de detectare în zonă nu au mai fost găsite obiecte asemănătoare. Şi în acest caz proiectilul a fost ridicat și transportat în siguranță, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate.
Muniția neexplodată rămasă din Primul sau cel de Al Doilea Război Mondial este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe, sau altele asemănătoare.
„În astfel de situaţii nu atingeți aceste elemente, nu le loviți şi nu le mişcați din locul în care au fost găsite, nu încercați să le demontați componentele sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi şi anunţaţi poliţia sau apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervină în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente”, a transmis ISU Argeş.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Biciclist-spulberat-de-o-masina

Biciclist lovit de mașînă în orașul Mioveni

În urmă cu puțîn timp,un accident rutier s-a produs în orașul Mioveni, bulevardul Dacia, în ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar