Acasă / EVENIMENT / Protest de amploare după miezul nopţii

Protest de amploare după miezul nopţii

Ignorând restricţiile privind circulaţia pe timp de noapte şi interzicerea manifestărilor publice, aproximativ 30 de persoane îmbarcate în 12 autoturisme, cărora ulterior li s-au alăturat altele, s-au strâns, duminică după ora 23 în parcarea Carrefour din cadrul Complexului comercial „Jupiter City” Piteşti pentru a protesta împotriva noilor măsuri dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii Covid-19.
Mobilizarea s-a făcut pe reţelele de socializare, iar pe la miezul nopţii zeci de maşini însoţite de poliţie au pornit în coloană spre centrul Piteştiului, alăturându-se astfel altor manifestări de protest care au avut loc în aceeaşi noapte la Bucureşti, Timişoara, Buzău, Brăila, Sibiu, Constanţa şi în alte mari oraşe din ţară.
Treziţi din somn sau atraşi de sunetele claxoanelor şi al sirenelor, peste 150 de persoane au ieşit din case şi s-au alăturat protestatarilor, deşi era mult trecut de miezul nopţii.
Blocaje şi amenzi

protest arges

Pe traseu, mai multe echipaje de poliție au intervenit pentru a preveni producerea unor eventuale incidente nedorite. Peste o sută de persoane au fost legitimate, iar pe mai multe străzi din zonele Nord și Găvana oamenii legii au institui blocaje. Polițiștii au dispersat mulțimea în grupuri mai mici şi aşa i-au putut legitima mai ușor pe protestatari. Odată ajunşi în centrul municipiului, manifestanţii au continuat să scandeze împotriva restricțiilor și Guvernului până în jurul orei 3 a dimineţii.
Potrivit poliţiei judeţene, persoanele identificate vor fi fi amendate pentru nepurtarea măștii de protecție, tulburarea ordinii și liniștii publice, lipsa declarațiilor de deplasare după ora 22 și organizarea de manifestații cu peste 50 de persoane, așa cum prevede legea. Procesele-verbale de sancţionare pot fi emise în termen de şase luni de la data comiterii/ constatării contravențiilor şi vor fi trimise acasă la destinatari.
Mobilizare pe internet
În altă ordine de idei, sub sloganul „Oprim nebunia”, George Simion, liderul AUR, a postat pe reţele de socializare un mesaj prin care ieri, la ora 17, oamenii erau chemaţi să iasă în stradă şi să protesteze în faţa tuturor Prefecturilor din ţară împotriva noilor restricţii impuse de guvern. În scurt timp mii de români răspunseseră apelului, afirmând că aveau să participe la proteste.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

incendiu bucatarie (1)

Incendiu izbucnit la balconul unui apartament

Marți după-amiază, pompierii au intervenit la un incendiu izbucnit la un apartament din municicpiul Pitești, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar