Acasă / EVENIMENT / Specialişti Antidrog în mediul universitar

Specialişti Antidrog în mediul universitar

Universitatea de Stat din Piteşti
În cursul acestei săptămâni, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Argeş (CPECA) au desfăşurat, la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” şi la Universitatea de Stat din Piteşti, o serie de activităţi de informare şi prevenire a consumului de alcool şi de droguri.
Acţiunile, derulate în parteneriat cu poliţia judeţeană şi cu asociaţiile studenţeşti din cele două instituţii de învăţământ superior, au vizat informarea şi conştientizarea studenţilor şi a cadrelor universitare cu privire la efectele medicale, psihologice şi sociale ale consumului de substanţe psihoactive, precum şi promovarea unui stil de viaţă sănătos. De asemenea, la nivelul celor două universităţi au fost realizate grupuri de lucru cu specialişti şi reprezentanţi din cadrul respectivelor instituţii. Cu acest prilej, studenţii au putut experimenta „ochelarii de droguri”, care simulează efectele resimţite de consumatorii de substanţe interzise, precum şi „ochelarii de alcool”, care simulează o puternică intoxicaţie etanolică.
„Menţionăm că activităţile sunt circumscrise direcţiei de acţiune Reducereacererii de droguri – domeniul prioritar Prevenirea consumului de droguri din cadrul Planului Local de Acţiune în domeniul drogurilor la nivelel judeţului Argeş 2022 – 2026″, precizează reprezentanţii CPECA.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

lovită pe trecerea de pietoni

Femeie lovită pe trecerea de pietoni în Frații Golești

Vineri după-amiază, o femeie a fost lovită de o mașînă în timp ce traversa stradă, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar