Acasă / SPORT / Robert Glinţă, un sportiv de aur la propriu şi la figurat

Robert Glinţă, un sportiv de aur la propriu şi la figurat

Unul dintre înotătorii piteşteni prezenţi în weekendul recent încheiat la Begrad, la Concursul Ţărilor Central Europene, a uimit lumea înotului european. Este vorba despre Robert Glinţă care a doborât nu mai puţin de cinci recorduri naţionale, dintre care patru la individual. La cei 16 ani, Robert Glinţă a depăşit performanţele lui Răzvan Florea, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena din anul 2004.
Robert Glinţă a obţinut la Belgrad performanţe care cu greu pot fi egalate: locuri 1 la individual 200 m spate (2 minute, 5 secunde şi 54 de sutimi), la 50 m liber (23 secunde şi 28 sutimi), 100 m spate (55 secunde, 98 sutimi); la 100 m fluture s-a clasat pe locul doi, cu timpul de 56 secunde, 12 sutimi, doborând un nou record naţional la categoria sa de vârstă; în fine, al cincilea record a fost doborât cu ştafeta 4×100 metri (51 secunde, 39 de sutimi), din care a făcut parte şi Robert Glinţă.
Bogdan Scarlat, celălalt înotător piteştean prezent la întrecerea de la Belgrad, şi-a confirmat şi el valoarea incontestabilă. Sportivul pregătit de Viorel Ciobanu a câştigat medalia de aur în proba de 400 m liber (cu 4 minute, 3 secunde şi 33 sutimi), acesta mai obţinând locul doi la 1500 m liber (cu timpul de 16 minute, 3 secunde şi 23 sutimi).
Robert Glinţă este legitimat la CSM Piteşti, însă de un an se pregăteşte la Baia Mare cu antrenorul Ştefan Gherghel. În probele de 50 şi 100 metri spate, Glinţă deţine toate recordurile naţionale la juniori. Vă reamintim că în această vară la Campionatele Mondiale de la Dubai, rezervate juniorilor de 18 ani, Robert Glinţă a ajuns până în semifinalele probei de 50 m spate, doborând un nou record naţional la 16 şi 18 ani (26,39 sutimi).

Şase medalii la Bacău
În weekendul recent încheiat la Bacău a avut loc Campionatul Naţional de Semifond rezervat copiilor de 11-14 ani. CSM Piteşti a deplasat la această întrecere 20 de înotători. Delegaţia piteşteană s-a întors acasă cu 6 medalii, dintre care una de aur (prin Răzvan Popazov, la procedeul bras), una de argint (Laurenţiu Haiducu, la fluture) şi patru de bronz, prin aceiaşi sportivi Răzvan Popazov şi Laurenţiu Haiducu. La finalul competiţiei, CSM Piteşti a obţinut locul 2 pe echipe. Întrucât obiectivul declarat al argeşenilor înaintea competiţiei era câştigarea a cel mult cinci medalii, putem spune că el a fost depăşit.

MC

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Lupii Profa 1-0 de Recolta Stoicănești (26)

Lupii au luat Cupa! Performanță uriașă pentru echipa din Profa

Miercuri seara s-a scris o filă de istorie pentru echipa de fotbal Lupii Profa. Încurajați ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar