Acasă / SOCIAL / Situația defrișărilor ilegale in Arges este negativă

Situația defrișărilor ilegale in Arges este negativă

Deși Prefectura Argeș a demarat ample controale pentru a stopa defrișările ilegale de păduri, situația este totuși negativă. Lucia Varga, ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură a fost prezentă în județul Argeș pentru a sesiza acest aspect negativ.
Prefectul de Argeș, Cristian Soare a argumentat că aspectul negativ vine în contextul în care, incendiile de păduri au nimicit hectare întregi, acolo unde existau deja defrișări ilegale. Soare a precizat că aceste incendii nu au fost întâmplătoare, ci puse intenționat pentru a fi șterse urmele.
In județul Argeș există, în prezent, 270.000 de hectare de păduri, dintre care 116.000 aflate în administrarea Romsilva, 51.000 de păduri private, iar 29.000 de hectare care nu au asigurate servicii de pază.
Prefectul de Argeș a mai menționat că așteaptă schimbarea Codului Silvic, ce va presupune modicarea modului în care vor fi înființate ocoalele silvice private, precum și rectificări ale modului în care vor fi sancționate furturile din păduri.
Cristian Toma Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

căutat de polițiști (1)

Bărbat de 69 de ani,căutat de polițiști

În cursul nopții de ieri, 12 spre 13 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliției Municipiului ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar