Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Accidente în Argeş

În ziua de 06.06 , orele 11.00, pe str. Mihai Eminescu, din mun. Piteşti, Z.C., de 64 ani din Com. Mărăcineni, în timp ce conducea un autoturism din direcţia str. I. C. Brătianu către str. Gheorghe Şincai, a accidentat pe E.A., de 79 ani, din mun. Piteşti, care sa angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Conducătorul auto şi victima nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Piteşti.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 196 din CP.

În ziua de 07.06 , orele 08.30, pe DJ 702 C, în comuna Priboieni, B.Ş.N., de 37 ani, din comuna Priboieni, în timp ce conducea un autoturism nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi şi a acroşat şi accidentat uşor pe R.M., de 76 ani, din comuna Priboieni care se deplasa pe partea carosabilă în apropierea axului drumului.
Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Formaţiunii Rutiere Topoloveni.

În ziua de 07.06 , orele 13.30, pe DJ 703 I, în comuna Mălureni, judeţul Argeş, P.M., de 19 ani, din comuna Mălureni, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Merişani către Mălureni, nu a adaptat viteza într-o curbă uşoară la stânga şi a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar din sens opus de G.N.R., de 26 ani, din oraşul Mioveni, judeţul Argeş.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto P.M., a unui minor, de 15 ani şi a lui P.V., de 19 ani, ambii din comuna Mălureni, judeţul Argeş, pasageri în primul autoturism precum şi vătămarea corporală a conducătorului auto G.N.R..
La faţa locului a fost necesară intervenţia unui echipaj de descarcerare din cadrul I.S.U. Argeş.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeş.

În ziua de 07.06, orele 22.56, pe DC 205, în comuna Ciofrângeni, D.A.D., de 28 ani, din comuna Ciofrângeni, în timp ce conducea un moped neînmatriculat şi neînregistrat, fără a poseda permis de conducere, din direcţia Ciofrângeni către Schitu Matei, pe fondul consumului de băuturi alcoolice s-a dezechilibrat şi a căzut în rigola din partea dreaptă a drumului.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui C.G., de 44 ani, din comuna Şuici, pasager pe moped.
Conducătorul mopedului a refuzat recoltarea de probe biologice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeş.

Persoane urmărite, încarcerate

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii emise de Tribunalul Argeş privind pe G.A., de 54 ani, din or. Ştefăneşti, condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi M.C.R., de 40 de ani, din com. Bradu, condamnat la 4 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
În perioada anterioară faţă de aceştia fuseseră dispuse măsuri preventive de control judiciar.
Persoanele au fost încarcerate în Penitenciarul Colibaşi.

Activităţi rutiere

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi Biroului Rutier Piteşti au acţionat pe raza de competenţă ocazie cu care au aplicat 343 sancţiuni contravenţionale în valoare de 50.459 lei, au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulaţie 25 permise de conducere şi au retras 16 certificate de înmatriculare.

În ziua de 08.06 , ora 00.40, pe str. Smeurei, a fost depistat B.C., de 25 de ani, din Piteşti, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Tânărul a fost condus la Spitalul Judeţean Argeş, unde a refuzat recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art.337/1, din CP

De asemenea a fost depistat B.R., de 39 ani, din com. Dobreşti, jud. Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 7, în com. Bascov, fără a fi înmatriculat în circulaţie.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 334 alin 1 C.P.
Totodată a fost depistat G.A.F., de 37 ani, din mun. Craiova, jud. Dolj, pe DN 73, com. Mărăcineni, în timp ce conducea un autoturism având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 335 alin 2 C.P.

Poliţiştii formaţiunilor ordine publică şi poliţie rutieră Ştefăneşti au depistat pe G.C., de 56 de ani, din com. Ciomăgeşti, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, compus dintr-un tractor şi o remorcă neînmatriculată şi neînregistrată.
În cauza s-a întocmit dosar penal conform art. 334, alin.3 C.P.

În ziua de 07.06 , ora 09.00, Poliţiştii Formaţiunii Rutiere Costeşti, au depistat pe E.M., de 56 de ani, din com. Buzoeşti, în timp ce conducea pe DN 65 A, în com. Buzoeşti, un moped neînregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală conform art. 334 alin 1 din CP.

În noaptea de 07/08.06, ora 02.30, Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Buzoeşti, au depistat pe S.I., de 33 de ani, din com. Izvoru, în timp ce conducea un moped pe D.J. 679A, în com. Râca, aflându-se sub influenţa alcoolului şi fără să posede permis de conducere.
Persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Costeşti unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală conf. art. 336 alin. 1 și 335 alin. 1 din CP.

În ziua de 08.06 , orele 03.20, Poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Mioveni au depistat în trafic pe P.C., de 39 ani din Mioveni, în timp ce conducea un motoscuter aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Sf. Spiridon unde i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală conform art. 336 alin. 1 Cod Penal.

Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Ştefăneşti au depistat pe D.I., de 44 ani, din mun Piteşti, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 7 Ştefăneşti, având permisul de conducere reţinut fără drept de circulaţie.
În cauza s-a întocmit dosar penal conform art. 335 alin. 2 Cod Penal.

În seara de 07.06, orele 22.45, a fost depistat P.M.Ş., de 46 de ani, din Piteşti, în timp ce conducea pe DN7 Ştefăneşti un autoturism aflându-se în stare de ebrietate.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Argeş unde i-a fost recoltată o probă biologica în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauza s-a întocmit dosar penal conform art. 336 alin. 1 din CP

În ziua de 08.06 , orele 04.09, a fost depistat P.R.V., de 21 de ani, com Bascov, în timp ce conducea pe str. Coasta Câmpului – Ştefăneşti, un autoturism aflându-se în stare de ebrietate.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Argeş unde i-a fost recoltată o probă biologică în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauza s-a întocmit dosar penal conform art. 336 alin. 1 din CP.

Sancţionat pentru nerespectarea normelor legale privind regimul muncii

Poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti au continuat activităţile privind verificarea legalităţii transportului de material lemnos pe raza de competenta împreuna cu specialişti din cadrul I.T.M. Argeş, ocazie cu care a fost efectuat control la un agent economic autorizat ca transportator rutier de mărfuri, care a emis copii conforme pentru licenţă de transport pentru mai multe autocamioane deţinute de persoane fizice folosind în calitate de conducător auto personal neatestat profesional şi cu încălcarea normelor legale privind relaţiile de muncă.
În urma sesizării făcute de poliţişti, specialişti din cadrul I.T.M. Argeş au constatat faptul că S.I., în calitate de administrator al societăţii a încălcat prevederile legale privind relaţiile de muncă fiind sancţionat pentru încălcarea art. 13 lit. j şi 20 din Legea 319/2006 şi a art. 14 si 16 din HG 1425/2006 cu amendă în valoare de 4000 lei iar pentru încălcarea art. 260 al. 1 Codul Muncii şi a art. 9 al 1 lit. d din HG 500/2011 cu amenda în valoare de 1500 lei.

Sancţionat pentru transport ilicit de persoane

Poliţiştii din cadrul Formaţiunilor de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră Mioveni au acţionat pe linia transportului ilegal de persoane, ocazie cu care au sancţionat conform art. 1 din Lg.12/1990R cu suma de 500 lei pe N.G. de 64 ani din Mioveni, conducător auto, care efectua transport de persoane pe ruta Mioveni – Piteşti şi retur, fără respectarea dispoziţiilor legale.

Activităţi silvice

Poliţiştii din cadrul IPJ Argeş au acţionat în perioada 07.06 – 08.06.2014 pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale comise la regimul silvic, ocazie cu care au depistat un număr de 27 persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 62 de ani care transportau material lemnos fără a deţine documente legale de provenienţă.
Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform Legii 171/2010 în valoare totală de 59.000 lei. De asemenea a fost confiscată şi predată ocoalelor silvice competente cantitatea de 17,2 m.c. material lemnos.

De asemenea poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu – Goleşti împreuna cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Ploieşti şi O.S.E. Mihăeşti au efectuat un control la întreprindere individuală, din com. Mihăeşti, ce are ca obiect de activitate lucrări de tâmplărie şi dulgherie, constatând faptul că V.V., în calitate de reprezentant legal al agentului economic nu a înregistrat în registrul de evidenţă a materialului lemnos cronologic avizele de însoţire şi a comercializat cantitatea de 3 mc lemn foc specia gorun fără a emite documente legale.
Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform art. 19 al 1 lit. l si art. 21 lit. c din Legea 171/2010 R cu amendă în valoare de 10.000 lei fiind totodată dispusă confiscarea contravalorică a cantităţii de 3,00 mc lemn foc specia gorun, respectiv suma de 255 lei, care va fi depusa la O.S.E. Mihăeşti

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

6 persoane au fost sancționate În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar