Acasă / SOCIAL / Târg de produse tradiționale și ecologice, 23-24 august 2014

Târg de produse tradiționale și ecologice, 23-24 august 2014

În perioada 23-24 august 2014, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va găzdui un nou târg dedicat producătorilor de produse tradiționale și ecologice, intitulat „Zilele Argeșului și Muscelului”.
Evenimentul, care se va desfășura în curtea instituției între orele 9:00 şi 18:00, este organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, și va reuni unii dintre cei mai reprezentativi producători de profil și meșteri populari din zona Argeș-Muscel. Vizitatorii vor putea alege produse de calitate, cum sunt urda, brânza de burduf, cașcavalul și cașul afumat, mușchiulețul afumat, cârnaţii tradiţionali afumaţi, şunca și ceafa de porc afumate, pastrama de oaie, țuica de prune și rachiurile din fructe, dulceaţa și siropurile de zmeură, afine, mure, fragi, vișine sau de nuci verzi și zacusca de vinete.
De la târgul intitulat „Zilele Argeșului și Muscelului”, organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, nu vor lipsi nici meșterii populari. Familia Gheorghe şi Elena Mateescu, din Curtea de Argeș, au transformat meşteşugul într-o mică afacere, însă nu pentru bani, ci din vocaţie şi dorința de a lăsa în urma lor un tezaur impresionant de iconografie, păpuși și costume naționale. Sculptorul Nicolae Ioana din Stâlpeni transformă bucăţi de lemn în adevărate opere de artă, cele mai multe dintre personajele sale fiind inspirate din lumea satului argeşean. Cu mare pasiune, meşterul popular Cătălin Manda sculptează din lemnul de tei cruci, icoane, candele şi lăzi de zestre, toate încrustate cu motive tradiţionale.
Alături de ei, va fi prezent și unul dintre cei mai cunoscuți meșteri populari din România, Ioan Rodoș, care a reușit să ducă simbolul comunei Nucșoara dincolo de granițele țării, fiind apreciat de europarlamentarii de la Bruxelles pentru creațiile sale unicat. Mâinile măiestre ale artizanilor care au fondat cooperativa meșteșugărească ARGCOMS SCM modelează și înnobilează lutul, dau viață multicolorelor ornamente pentru pomul de Crăciun, șlefuiesc lemnul secularelor păduri de pe munții și dealurile ce înconjoară Curtea de Argeș. Ioan Nicolescu, din Coșești, vine la târg cu obiecte din lemn: butoaie si găleți.
Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de soliștii Ansamblului folcloric „Dorul” şi ai Orchestrei „Doina Argeşului”, aparținând Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș.

Gabriela M.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minora dispărută de la domiciliu a fost găsită

Minora dispărută de la domiciliu a fost găsită

Minora din Mioveni, a cărei plecare voluntară a fost sesizată în această seară, 16 aprilie ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar