Acasă / EVENIMENT / Trei hoţi de cai în arest

Trei hoţi de cai în arest

Judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale Cîmpulung au reușit, în decurs de o lună, să identifice și să rețină cinci bărbați bănuiți de furtul unor cabaline în cadrul a două dosare penale întocmite la nivelul Secțiilor de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț și Schitu Golești.
Astfel, în ziua de 3 august, polițiștii Secției Rurale Schitu Golești, sub supravegherea unui procuror, au continuat cercetările într-un dosar penal privind comiterea infracțiunii de furt calificat și au încătuşat trei bărbați. Este vorba despre Ion D., de 23 de ani, Valerică T., de 28 de ani, ambii din Mălureni, respectiv Nicolae Z., 33 de ani, din Crângurile, județul Dâmbovița.
Din verificări s-a stabilit că, în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, împricinaţii au furat un cal din curtea unei locuințe din Berevoești, în noaptea de 23 spre 24 iunie au furat alţi doi cai lăsaţi nesupravegheaţi în apropiere de DN 73C, iar în seara de 25 iunie au furat încă două cabaline care păşteau pe izlazul comunal din satul Băjești, comuna Bălileşti.
Pentru administrarea probatoriului, polițiștii câmpulungeni, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale, au efectuat cinci percheziții la locuințele persoanelor cu pricina în Mălureni, Micești și Călinești. Duşi la audieri, bărbații au fost reținuți 24 de ore pe bază de ordonanță şi încarceraţi în arestul poliţiei judţene, urmând să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale și găsirea cabalinelor.
Vă reamintim că, în ziua de 23 iulie, polițiștii din cadrul Secției de Rurale Valea Mare Pravăț, sub supravegherea procurorului, au reținut alți doi bărbați, Adrian T., de 32 de ani, din Stoenești, respectiv Costinel B., 27 de ani, din Valea Mare Pravăț, bănuiți de sustragerea a patru cabaline lăsate nesupravegheate de către proprietari în zona Mateiaș. Ulterior, Judecătoria Câmpulung a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru 30 de zile. În urma activităților desfășurate de polițiști, trei dintre cele patru cabaline au fost recuperate de pe raza județului Brașov unde fuseseră vândute și au fost restituite proprietarilor.
„Le recomandăm proprietarilor de animale să nu le lase nesupravegheate în spații deschise, iar pe timpul nopții, să le ducă în spații sigure.
De asemenea, pentru identificarea rapidă în caz de dispariție, este recomandat ca animalele să fie microcipate”, transmite poliţia argeşeană.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

accident Miceşti (2)

Familie ajunsă la spital după accident

O întreagă familie a ajuns la spital după ce autvehiculul în care se afla a ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar