Acasă / SOCIAL / Vin ninsorile, luni va fi emis COD GALBEN

Vin ninsorile, luni va fi emis COD GALBEN

Ministerul Administraţiei şi Internelor a convocat comandamentul de iarnă. Meteorologii au anunţat că se aşteaptă ninsori în multe regiuni din ţară, fiind posibil ca luni să fie emisă o avertizare de cod galben de ninsori.
„De luni, în partea de vest, nord şi centru şi mai ales la munte, precipitaţiile vor fi sub formă de zăpadă. De marţi, ninsorile se vor muta în sud. Luni este posibil să dăm o avertizare COD GALBEN de ninsori”, a declarat directorul ANM, Ion Sandu. Directorul ANM a precizat că duminică se va şti mai clar care sunt zonele în care ploaia se va transforma în zăpadă şi care va fi volumul precipitaţiilor

Ninsorile vor continua şi miercuri şi este posibil să se ajungă la 10 l/m², situaţia în care circulaţia ar putea fi îngreunată. Referitor la răcirea vremii, meteorologii se aşteaptă ca în Bucureşti, de pildă, temperatura minimă să coboare joi până la -5 grade, în timp de în depresiuni va fi şi mai rece, respectiv -10 grade. Informaţii mai precise despre evoluţia vremii în săptămâna viitoare vor fi incluse de ANM într-o informare ce va fi emisă duminică, a mai spus Ion Sandu.

La rândul său, ministrul de Interne, Radu Stroe, a solicitat CNADNR să se ocupe de încheierea cât mai grabnică a contractelor de deszăpezire pentru această iarnă. „Avem o situaţie bunicică spre bună privind aprovizionarea cu material antiderapant. Să sperăm că se va continua procesul. Mai rău stăm la contracte. Dacă nu asigurăm utilajele necesare, aproape degeaba asigurăm materialul antiderapant”, a declarat Radu Stroe.

Secretarul de stat în MAI, Constantin Cătălin Chiper a solicitat inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă să intre în regim de permanenţă odată cu primele avertizări meteo.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a solicitat ca ambulanţele să transporte pacienţii dializaţi şi gravidele în ultima lună de sarcină din zonele izolate încă dinaintea începerii precipitaţiilor, astfel încât să nu fie necesară intervenţia elicopterelor pentru a asigura tratamentul medical în zonele izolate de precipitaţiile abundente. „Trebuie proceduri foarte clare cu firmele care transportă dializaţi şi să li se asigure acestora şi cazarea până când vor putea să se întoarcă acasă”, a mai spus Arafat.

Sursa text : romaniatv.net/ Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

6 persoane au fost sancționate În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar